• Pagina 4

Assortiment

 •   Araucaria ‘Heterophylla’

  Araucaria Heterophylla is niet zomaar een den! Deze den groeide oorspronkelijk alleen op het Norfolk eiland (Australië) maar tegenwoordig wordt deze wereldwijd gekweekt. Ze staan ook wel bekend als de kamerden of het tafeldennetje.

  De kamerden kan het hele jaar maar is in de wintermaanden vooral populair als moderne vervanger voor de kerstboom. In tegenstelling tot de kerstboom staat deze den graag binnen en blijft het hele jaar groen. Bij een goede verzorging kan je hier jaren plezier van hebben.

  In de natuur kunnen deze dennen wel tot 40 meter hoog groeien. Wij kweken de den in een meer bescheiden formaat die geschikt is voor in de woonkamer. Er zijn diverse potmaten beschikbaar; van 10,5 cm tot wel 40 cm. Jaarlijks is de Araucaria verkrijgbaar van september t/m december.

 •   Dahlia

  De Dahlia is een favoriete bloeier en is weer terug van weggeweest. Dahlia’s zijn makkelijke planten om in de tuin te hebben maar zijn ook ideaal als snijbloem. Hoe meer bloemen je knipt, hoe langer ze bloeien. De Dahlia komt oorspronkelijk uit Mexico en houdt dus wel van de zon. Des te zonniger, des te beter!

  De Dahlia’s werden in 1872 al in Nederland geïntroduceerd en er bestaan inmiddels wel 20.000 varianten. Er is een enorme keuze in bloemkleur en de bladeren zijn ook zeer verschillend van soort tot soort.

  Dahlia’s bloeien van het voorjaar tot aan de herfst. De Dahlia heeft voldoende water nodig, de grond mag niet uitdrogen. Ze verbruiken vooral op warme dagen veel water.

  Wij kweken de Dahlia’s in een potmaat van 17 cm. Jaarlijks is de Dahlia verkrijgbaar van april t/m juni om direct in de achtertuin te planten, of in een mooie sierpot om weg te geven als cadeau.

 •   Fatsia ‘Japonica’

  Deze prachtige, exotisch uitziende plant komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. In Nederland kennen we de Fatsia Spiderweb ook wel als de Vingerplant door de bladeren die lijken op handen.

  De Fatsia Spiderweb kan zowel in de half zon als in de schaduw staan en is daarom een ideale groene kamerplant! Let er wel op dat de grond altijd licht vochtig is. De plant staat niet graag de hele dag in de volle zon. Ondanks het exotische uiterlijk kan de Fatsia ook zeker wel kou verdragen. In de tuin of op het terras doet de Fatsia het ook goed tot een temperatuur van -15°C.

  Wij kweken de Fatsia Spiderweb in de potmaten 14 cm, 17 cm en 21 cm. Deze kamer- en tuinplant is het hele jaar leverbaar.

 •   Spathiphyllum

  De Spathiphyllum komt oorspronkelijk uit de Amazone en is daarom gewend aan warme temperaturen. Deze makkelijke en bloeiende kamerplant staat in Nederland ookwel bekend als de ‘Lepelplant’ vanwege de lepelvormige witte bloem. Hij behoort tot de Araceae plantenfamilie en is onder te verdelen in maar liefst 40 soorten.

  Deze kamerplant staat bekend als een luchtzuiverende plant. Hij zet CO2 om in zuurstof, haalt schadelijke stoffen uit de lucht en helpt mee om de luchtvochtigheid te verbeteren. In het onderzoek van TNO en NASA is aangetoond dat de Spathiphyllum Lima zeer hoog scoort met haar luchtzuiverende eigenschappen.

  Net als in het regenwoud doet de plant het goed met veel water en gematigd zonlicht. Besproei de plant af en toe met een regenbui (plantenspuit). Mocht je het water een keer vergeten dan is dit geen ramp, de plant zal zich na het krijgen van genoeg water weer herstellen. De plant heeft niet veel zonlicht nodig en kan gerust in de schaduw staan. Het liefst staat de plant binnen met temperaturen boven de 18°C. De bloem kan tot wel 10 weken bloeien. Nadat de witte bloem is uitgebloeid, knip je de bloemstengel eruit. Na 4 tot 6 weken zal er weer een nieuwe bloem verschijnen.

  JK Plant kweekt de Spathiphyllum in de 17 centimeter potmaat. De Spathiphyllum is het hele jaar verkrijgbaar. Vanwege de hoge luchtzuiverende eigenschappen is de plant ook exclusief verkrijgbaar onder het label Air So Pure.

 •   Petunia

  Petunia’s zijn zomerbloeiers en de klassiekers onder de terrasplanten. Ze werden ook wel ‘de juwelen van de zomer’ genoemd. Van nature groeien Petunia’s in de subtropische streken in Zuid-Amerika.

  Het is een makkelijke plant verkrijgbaar in oneindig veel soorten en maten. Van felle kleuren tot gestippeld en gestreepte varianten zorgen de Petunia’s voor een zomers effect op het terras, balkon of de tuin.

  Ze zijn eenjarige planten en bloeien slechts een zomerseizoen. Wel groeien en bloeien ze dat jaar ontzettend uitbundig met steeds nieuwe kelken. De bloeimaand is ongeveer van Mei t/m oktober. De petunia’s pronken het beste in potten, bakken of hangmanden. De bloemen hebben zo de ruimte om als een waterval over de rand te hangen.

  Petunia’s staan het liefst uit de wind, in de volle zon. Houd de grond goed vochtig. Op zonnige dagen mogen ze elke dag water. Voor de verzorging mogen uitgebloeide bloemen met steeltje en al afgeknipt worden.

  De Petunia is beschikbaar van maart t/m april en kweken wij in een potmaat van 10,5 cm.

 •   Monstera

  De Monstera is misschien wel de populairste kamerplant op dit moment. Je herkent de plant aan het opvallende uiterlijk met grote, groene bladeren met gaten. Daarom heeft de Monstera de bijnaam ‘Gatenplant’ gekregen.

  Oorspronkelijk komt de Monstera uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid Amerika. Op deze plek is het een grote plant van enkele meters hoog, die zich graag vastzet aan boomstammen, rotsen of in de grond.

  Het is niet alleen een makkelijke plant in de verzorging, maar helpt daarnaast ook om de lucht in huis te zuiveren. Regelmatig water geven en 1x per twee weken plantenmest is genoeg voor jaren plezier. Een lichte of donkere plek is het best, zet de Monstera niet direct in het zonlicht.

  Er kunnen lange luchtwortels groeien die je gemakkelijk kunt afknippen en opnieuw planten, zodat ze als nieuwe plant verder kunnen groeien.

  Wij kweken de Monstera Deliciosa het hele jaar in de potmaten; 14 cm, 17 cm en 21 cm. Vanwege de hoge luchtzuiverende eigenschappen is de plant ook exclusief verkrijgbaar onder het label Air So Pure.

 

Nieuws

 • De perfecte zomerse (kamer)plant

  Op zoek naar de perfecte plant voor dat zomergevoel in huis of op het balkon?...

  Lees meer
 • Kamerplanten voor extra zuurstof

  Wat extra groen in huis zorgt niet alleen voor extra gezelligheid maar ook vo...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Air So Pure

  "Air So Pure omvat een groep planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn."

  Air So Pure

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.